Samarbeid og resultater på tvers av tiltak, bedriftsinternt

Kravene til bransjen er økende, i de enkelte tiltak og i hele bedriften. Dette kurset er nyttig og nødvendig når dere vil oppnå resultater gjennom effektiv kommunikasjon og samhandling.

LÆREPLAN:

Nye rammer for VTA og AFT
Krav om mer målrettet avklaring og kvalifisering i AFT utfordrer eksisterende arbeidsformer og fordrer nye arbeidsprosesser og organisering. Mer arbeidsutprøving og kvalifisering skal foregå i eksterne bedrifter. Individuell veiledning og ekstern kvalifisering er sentrale elementer i AFT tiltaket. I VTA-tiltaket oppfordres det til hospitering hos eksterne arbeidsgivere, som ett tillegg til eller som en del av arbeidstiden for deltakeren.
I vårt kurs byr vi på kraftfulle verktøy og metoder som svarer på kravspesifikasjonene i VTA og AFT. Samtidig er det praktisk og anvendelig i hverdagen.

Avklaring, kvalifisering, basiskompetanse og formidling er nøkkelelementer for å lykkes.

sirkel

Målgruppe
Arbeidsledere og veiledere i vekst- og arbeidsinkluderingsbedrifter. Kurset passer særlig godt i bedrifter som har både VTA og AFT.  Det vil styrke begge tiltakene når arbeidslederne og veilederne jobber på lag.

  • kommunisere for å bidra til utvikling
  • utføre karriereveiledning og karriereferdigheter i praksis
  • arbeide målrettet med intern praksis - samarbeid mellom arbeidsledere i VTA og veiledere i AFT
  • utvikle struktur og flyt i avklaring, kvalifisering og formidling
  • arbeide for felles mål og retning

Kurset vil i tillegg bidra til økt selvinnsikt og trygghet i rollen både som leder og hjelper.

Kurset er en videreutvikling av Basiskurset som tidligere ble arrangert av Kallerud Kompetanse. I dag er kurset spesielt tilpasset VTA og AFT. Kurset gir grunnlag for god veiledning, klok ledelse og læring på arbeidsplassen. Bli mer bevisst på egne holdninger i rollen som arbeidsleder, veileder og leder.

Sentrale emner

  • Meg selv som leder og hjelper – økt selvinnsikt og trygghet i egen rolle
  • Nøkler til effektiv selvledelse og god ledelse
  • Atferd, intensjoner og rammer for utvikling og læring
  • Veiledning i produksjon
  • Arbeidsplassen som praksisarena

Arbeidsmåter
Vårt motto er bærbar og brukbar kompetanse. Det vi si praktisk læringog anvendbar i hverdagen. I kurset legger vi vekt på å lære gjennom praktiske øvelser. Vi knytter fagstoffettil konkrete utfordringer du møter i din hverdag som arbeidsleder og veileder.

Best utbytte
Bedriften får best utbytte av kurset dersom flere enn én medarbeider deltar på samme kurs. 

Omfang
Kurset har tre moduler (3 + 2 + 2) totalt 7 dager. Mellom samlingene arbeider deltakeren med oppgaver der fagstoffet knyttes til egen arbeidshverdag.  

Kursledere fra Lipro
Martin Forså, Elin Antonsen eller Anne Vasaasen.

Sammen har vi en unik og lang erfaring i å undervise og veilede medarbeidere i vekst- og arbeidsinkluderingsbedrifter. Vi er også konsulenter og veiledere i strategi- og kompetanseutvikling i ulike bransjer.

Sted
Dette kurset arrangeres i nærheten av din bedrift.

Påmelding
Bedriftsinterne kurs: kontakt Martin Forså, Lipro asDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  tlf. 900 38 487. Se også www.lipro.no